طرح ترویج فرهنگ مصرف فرآورده های متنوع از کپورماهیان در سایتهای الگویی با تاکید بر ماهی کپور نقره ای در استان خوزستان(خاتمه یافته)
پژوهشکده آبزي پروري جنوب کشور - دوشنبه پانزدهم مرداد 1397 

جلسه پیگیری و هماهنگی با اداره کل شیلات خوزستان در جهت اجرای طرح های ترویجی مصوب در پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور

جلسه پیگیری و هماهنگی با اداره کل شیلات خوزستان در جهت اجرای طرح های ترویجی مصوب در پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور
نویسنده: سمیرا ناظم رعایا         بازدید: 1264 مرتبه
موضوع صورتجلسه: پیگیری و هماهنگی با اداره کل شیلات خوزستان در جهت اجرای طرح های ترویجی مصوب در پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور 

مکان: سالن جلسات اداره کل شیلات خوزستان – اهواز مورخ: 5/10/1396
اعضاء حاضر در جلسه: 
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور: رئیس، معاون پژوهشی، مجریان طرح های پژوهشی (به ترتیب دکتر جاسم غفله مرمضی، دکتر سیمین دهقان مدیسه، مهندس سید عبدالصاحب مرتضوی زاده، دکتر سمیرا ناظم رعایا، مهندس مجتبی نجف آبادی و مهندس اسمعیل پقه)
اداره کل شیلات خوزستان- اهواز: رئیس، معاونت آبزی پروری و دیگر همکاران (به ترتیب آقایان دکتر خون میرزایی، مهندس میرزایی، مهندس گندمی، مهندس مکوندی، مهندس نخله، مهندس عباسی، مهندس باقری، مهندس رفاعی) 
برآیند جلسه: 
در ابتدا ریاست محترم اداره کل شیلات خوزستان- آقای دکتر خون میرزایی درباره اهمیت تنوع بخشی به تولیدات شیلاتی و افزایش مصرف سرانه ماهی از طرق مختلف اشاره کردند. همچنین ایشان به اهمیت طرح های ترویجی در حل معظل بیکاری در استان به واسطه ایجاد مراکز تولید (مشاغل خرد) و بهره برداری از اقتصاد تولیدی پرداختند. ایشان ابراز داشتند با ایجاد به صرفه کردن تولید از طریق کاهش هزینه ها می¬توان توان و یارایی رقابت در بازار را داشت. لذا اولویت بازاریابی و فروش را به عنوان عنصر مهم در انجام طرح های پژوهشی و ترویجی در نظر گرفتند. ضمن ارائه آمار تولید با افزایش از 48 هزار تن در سالهای 94-93 تا 63 هزار تن در سالهای 95-96 به عدم وجود نگرانی در خصوص میزان تولید اشاره داشتند، اما آنچه را که باعث ایجاد مشکل در بازگشت سرمایه عنوان کردند، بحث بازار و اقتصاد تولید می باشد. به طوریکه یکی از اولویت های مهم سازمان شیلات را تعیین ثبات در بخش تولید در نظر داشتند. ایشان فرمودند با نشان دادن توانمندی ها می توان بخشی از عمده ای از مشکلات اتحادیه ها را حل نمود. ایشان به لزوم برقراری کمیته فنی مشترک و جامع ماهیان گرمابی بین اتحادیه، سازمان شیلات و تحقیقات شیلات در استان اشاره کردند تا بتوان بسیاری از مشکلات درگیر صنعت پرورش ماهیان را ذیل آن حل کرد.
از سویی دیگر رئیس پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور- آقای دکتر جاسم مرمضی در مبحث ایجاد فرصت های شغلی و تأمین زیرساخت ها و توسعه این صنعت یک پای ثابت را سازمان شیلات دانستند. 
در نهایت پس از استقبال رئیس و معاونت آبزی پروری شیلات از طرح های پیشنهادی ترویجی و پژوهشی توسط پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، ضمن صحه گذاشتن به کلیات و لزوم انجام هریک از طرح ها، در خصوص هریک از طرح ها نظرات صائبی درباره جزئیات فنی هر یک از آنها ایراد شد و در نهایت برای هر طرح ترویجی تعهداتی را اداره کل شیلات برای همکاری با پژوهشکده پذیرفت و برای هر طرح یک یا چند نفر رابط جهت همکاری و پیگیری تعیین گردید که در رابطه با طرح ترویج .فرهنگ مصرف فرآورده های متنوع از کپور نقره ای موارد ذیل در نظر گرفته شد.

v      پژوهشکده :

·      تهیه دستورالعمل فنی محصولات مدنظر

·      هزینه های جشن ارائه محصول شامل وسایل پذیرایی بر عهده پژوهشکده می باشد

·      هماهنگی روابط عمومی پژوهشکده و اداره کل شیلات برای جشن ارائه محصول و عقد تفاهم نامه ها

·      انتقال دانش فنی به بخش خصوصی

·      برگزاری دوره های آموزش فنی برای مروجان

v      اداره کل شیلات:

·   همکاری در هماهنگی با اتحادیه ها و عقد تفاهم نامه برای تهیه ماهی توسط مهندس میرزایی

·   همکاری در هماهنگی با عمل آوران توسط مهندس رفاعی جهت بازدید کارخانه و عقد تفاهم نامه

·هماهنگی برای ترویج و بازاریابی محصول توسط مهندس باقری

همکاری در تهیه مکان مناسب برای برگزاری جشن ارائه محصول مهندس باقری و رفاعی