خلاصه:
خلاصه: این کتاب با توجه به اهمیت مقوله راهبردی امنیت غذایی در جامعه امروزی، نقش مؤثر صنعت تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری از نظر تأمین بخشی از نیاز پروتئینی جامعه در دنیا و کشور و متعاقباً گسترش تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری و نیاز جامعه شیلاتی به علم روز مرتبط با ماهیان خاویاری، تألیف شده است.
خلاصه: در این کتاب به بررسی فنآوری های به روز و مدرن در صنعت فرآوری محصولات شیلاتی از جمله کاربرد فرآیندهای حرارتی مختلف، فراوری با فشار بالا در غذاهای دریایی، تکنیکهای مختلف بسته بندی، مواد نگهدارنده، توسعه محصولات جدید، نوآوری در بسته بندی، ارزیابی تغییرات کیفیت محصول، روشهای مولکولی برای ارزیابی محصول، تجارت محصولات شیلاتی و ... پرداخته است.
خلاصه: این کتاب راهنمایی است که ابزارهای علمی مناسب شامل شاخصهای رفاهی عملیاتی و شاخصهای رفاهی آزمایشگاهی را برای اندازه گیری و مستندسازی رفاه به صنعت آبزی پروری قزل آلای رنگین کمان و سایر ذینفعان علاقمند، ارائه میدهد.
خلاصه: کتاب حاضر در راستای فراهم نمودن کمبود اطلاعات در زمینه ارزیابی و روند تغییرات درازمدت خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب و رسوبات دریای خزر تدوین گردیده است تا بتواند گامی در جهت برنامه ریزی هاي اجرايي درون كشوري يا منطقه اي (برون مرزي) براي حفاظت و بازسازی این اکوسیستم و بهره برداری اصولی در راستاي توسعه پايدار بردارد.
خلاصه: بیوتکنولوژی علمی است که از سیستمهای بیولوژیک موجودات زنده یا بخشهایی از آن برای تولید یا ایجاد محصولات مختلف فناورانه استفاده میکند. در این کتاب به اهمیت و استفاده از علوم بیوتکنولوژی و نانو بیوتکنولوژی در شناخت و استفاده از پتانسیلهای موجود دریایی و آبزی، جهت تولید و بهره وری هر چه بیشتر پرداخته شده است.
خلاصه: غذاهای دریایی عمدتاً شامل ماهی، سخت پوستان، نرمتنان و جلبکهای دریایی است و یکی از منابع مهم پروتئین و مواد مغذی برای سلامت انسان است . این کتاب شامل جزئیاتی در مورد غذاهای دریایی (ماهی، سخت پوستان، نرمتنان و جلبکهای دریایی)، روشهای فرآوری، کاربردهای زیست شناسی، فواید و خطرات بهداشتی آنهاست.
خلاصه: کتاب حاضر حاوی الگوی پراکنش و فراوانی آبزیان تجاری عمدتاً کفزی میباشد. مبنای ترسیم الگوی پراکنش و فراوانی گونههای مختلف بر اساس اطلاعات جمعآوری شده گشتهای تحقیقاتی منظم ترال کف از اوایل دهه هشتاد لغایت پایان دهه نود شمسی در آبهای خلیج فارس و دریای عمان بوده است.
خلاصه: هدف از انتشاراین کتاب، بیان عملکرد سالانه فعالیتهای ستاد موسسه، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی مستقر در استانهای ساحلی و غیرساحلی در هر سال و طرح دستاوردها و فعالیتهای شاخص به انجام رسیده توسط اعضاء هیأت علمی و محققین در ستاد و مراکز تابعه موسسه میباشد.
خلاصه: این کتاب به جنبه های مختلف کاربرد DNA ميتوكندري جهت بررسيهاي ژنتیک جمعیت و شناسایی ذخایر، فيلوژنی، تشخیص و تفکیک رده ها و نیز شجره شناسی جغرافیایی آبزیان پرداخته است.
خلاصه: این کتاب اولین مرجع جامع شناسایی پلانکتونهای گیاهی و جانوری در نوع خود برای منطقه جنوبی دریای کاسپین است. توضیحات و تصاویر موجود در کتاب بر اساس نمونه های فیتوپلانکتون، زوپلانکتون و شانه داران آبهای ایرانی دریای کاسپین میباشد.
خلاصه: از دهه گذشته مصرف غذاهای دریایی و محصولات مرتبط با آنها رو به افزایش است که به توصیه سازمانهای بهداشت و سلامت جهانی به دلیل ترکیبات غذایی آنهاست. در این کتاب روشهای تشخیص سریع، زمینه های کاربرد و روش ارزیابی خطر مربوط به محصولات شیلاتی تدوین و بررسی شده است.
خلاصه: در این کتاب به بررسی انواع میکروارگانیسمها و عوامل مرتبط با آلودگی ماهی و غذاهای دریایی و نیز به موارد کنترل و روشهای پایش آلودگی پرداخته شده است که به عنوان یک منبع اطلاعاتی برای میکروبشناسان و کارشناسان صنایع غذایی که در صنعت مواد غذایی مشغول بکار بوده و مسئول ایمنی مواد غذایی هستند، کاربرد دارد.
خلاصه: مطالب این کتاب کمک شایان توجهی به ارتقاء سطح آگاهی مسئولین و مدیران مربوطه، کارشناسان شیلات، زنان شاغل در بخشهای مختلف آبزی پروری و دانشجویان گرایشهای مختلف شیلاتی خواهد نمود. امید است جایگاه والای اشتغال زنان در آبزی پروری مد نظر قرار گیرد و گام موثری در جهت افزایش رونق تولید، بازاریابی و صادرات محصولات گوناگون شیلاتی برداشته شود.
خلاصه: ساختار شکست کار نشانگر تجزیه منطقی کارهایی است که باید انجام شوند. این کتاب شامل اطلاعاتی در مورد ساختار شکست کار، پیشینه این مفهوم و جایگاه آن در فرآیندهای مدیریت پروژه، الگوریتمهای تجزیه پروژه، ساختار شکست کار طرح و چگونگی ارتباط آن با ساختار شکست کار پروژه و نیز ارائه و تحلیل انواع مختلف ساختار شکست کار میباشد.
خلاصه: در کتاب حاضر تلاش شده است، ضمن اشاره به تاریخچه صنعت خاویار و ظهور خاویارِ پرورشی، مقررات و استانداردهای ملی و بین المللی مرتبط با صادرات خاویار ارائه گردد تا تولید کنندگان، مراکز فراوری و صادرکنندگان خاویار با آگاهی بیشتری در این عرصه قدم بردارند.
خلاصه: در این کتاب سعی شده است، ابتدا به معرفی گونه های مهم و با ارزش ساردین ماهیان و موتو ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان و سپس به جنبه های زیست شناسی گونه های غالب این ماهیان پرداخته شود. در ادامه وضعیت ذخایر، بهره برداری و روشهای صید این ماهیان در آبهای جنوب مورد بررسی قرار میگیرد و در پایان نیز ارزش غذایی و فرآورده های حاصل از این ماهیان معرفی میگردند.
خلاصه: با توجه به اهمیت خوراک در پرورش میگو، در این کتاب به انواع خوراکهای فراسودمند شامل: پروبیوتیکها، پریبیوتیکها، تولیدات میکروبی، ترکیبات گیاهی، ریزجلبکها و جاذب سموم قارچی به منظور ارتقاء دانش بهره برداران و نگاهی به آینده خوراک فراسودمند مورد استفاده در پرورش میگو پرداخته شده است.
خلاصه: شورورزی، بهره برداری پایدار از محیطهای شور برای تولید محصولات اقتصادی (کشاورزی، صنعتی و خاصه آبزیان) است. از آنجایی که منابع قابل دسترس در زمینه شورورزی و معیارهای انتخاب مکان مناسب بسیار کم میباشد، لذا هدف از این نوشتار، ارائه راهنمایی برای موارد مختلف کاربرد و مصرف آبهای شور در شورورزی آبزیان و تعیین شاخصها و معیارهای آن میباشد.
خلاصه: کتاب حاضر مشتمل بر مهمترين بيماريهاي ویروسی ماهيان سردآبي است و در آن به علت شناسي، همه گیری شناسی، علائم باليني و كالبد گشايي، راههاي تشخيص، پیشگیری، کنترل و درمان آنها به صورت كاربردي همراه با تصاوير رنگي ميپردازد.
خلاصه: در این کتاب سعی شده است اطلاعات مختصری از ماهیان زینتی دنیا شامل راسته، خانواده، نام علمی، انگلیسی، فارسی، اطلاعات سیستماتیک، ویژگی مشخص، تغذیه، شرایط نگهداری، پراکنش به همراه تصاویر ارائه شود. وجه تمایز این کتاب نسبت به کتب و اطلسهای موجود، تاکید بر وجه سیستماتیک و معرفی گونه های زینتی بر اساس مشخصات ماهی شناسی بر اساس آخرین و جدیدترین رده بندی ماهیان است
خلاصه: در این مجموعه سعی بر آن شده است که به اثرات گیاهان دارویی، فاضلابهای صنعتی، پساب کارخانه ها، مناطق بسیار آلوده به مواد شیمیائی آلی و ... که موجب اختلالات آشکار غدد درونریز در ماهیان میشوند، پرداخته شود.
خلاصه: در این کتاب به بیان مطالبی پیرامون فرایندهای فیزیولوژی مولکولی مرتبط با استرس، تغییرات، جهشها و ویرایشهای ژنی و سازوکارهای واکنشهای عصبی هورمونی پرداخته شده است. این کتاب برای محققین و دانشجویان علاقه مند در سطوح مختلف دانشگاهی و تحقیقاتی میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
خلاصه: در این کتاب تلاش شده است برای دانشجویان، مزرعه داران و سایر متقاضیان، دستورالعمل تکثیر و پرورش یکی از مهمترین گونه های اقتصادی خیاران دریایی جهان (H. scabra) تدوین و در اختیار قرار گیرد. امید است دوستداران زیست شناس، محیط زیست و دامپزشکی کشور نیز از آن استفاده نمایند.
خلاصه: ضرورت افزایش سطح دانش پژوهشگران و دانشجویان و اهمیت در اختیار داشتن منبع جدید و بروز قابل استفاده برای علاقمندان در زمینه های تخصصی تنوع زیستی، بوم شناسی، محیط زیست، شیلات، منابع طبیعی، علوم جانوری و گیاهی، مورد توجه و تأکید نگارندگان بوده است.
خلاصه: در این کتاب به بررسی انواع میکروارگانیسمها و عوامل مرتبط با آلودگی ماهی و غذاهای دریایی و نیز به موارد کنترل و روشهای پایش آلودگی پرداخته شده است.
خلاصه: در تدوین این کتاب تلاش شده به استانداردهای پارامترهایی که نقش آنها در بقاء و سلامت آبزیان در اکوسیستمهای دریایی و داخلی ثابت شده است، پرداخته شود.
خلاصه: این کتاب برای کمک به پرورش دهندگان ماهی به منظور حل مشکلات اصلی در زمینه های: تشخیص بموقع بیماریها، انجام اقدامات فوریت دار و ضروری برای جلوگیری از پیشرفت و شیوع بیشتر بیماریها و نیز مهمتر از همه، ایجاد شرایطی که مانع از بروز بیماری در مزارع ماهیان خاویاری شود، نگارش شده است.
خلاصه: از اهداف اصلی این کتاب آگاهی به سازمان ها و دست اندرکاران تولید مواد غذایی بخصوص آبزیان، مزرعه داران و آبزی پروران، صیادان، وزارتخانه های شیلات و محیط زیست و تمامی سازمان های مرتبط با شیلات و دریا میباشد تا به منظور کاهش در معرض قرارگیری آبزیان به ریزپلاستیک ها و ترکیبات شیمیایی همراه آنها نهایت تلاش خود را انجام دهند.
خلاصه: هدف از انتشار این کتاب ارائه اطلاعات منتشره در ارتباط با ماهی باس دریایی آسیایی (باراموندی) به صورت یک متن قابل استفاده برای زیست شناسان، آبزی پروران و دانشجویان است. در این کتاب مطالب علمی که می تواند به پرورش رو به تزاید این گونه در وراء منطقة طبیعی زیست آن مانند شمال آمریکا، اروپا و جنوب استرالیا کمک کند، گنجانده شده است.
خلاصه: برخی زئوپلانكتون ها علاوه بر ارزش غذايي بالا، حاوي عناصر كميابي هستند كه قادرند بسياري از سيستمهاي آنزيمي را در بدن بچه ماهيان فعال نموده و موجبات رشد آنها را فراهم نمايند. مجموعه حاضر به بحث در مورد کلید شناسايي تا حد جنس و گونه هاي زئوپلانکتونیِ شاخه های روتیفرا و آرتروپودا می پردازد.
خلاصه: در این کتاب هدف بر این است که نقش این اسیدهای آمینه در آبزی پروری با توجه به آخرین مطالعات انجام شده در دنیا ارائه شود تا زمینه ای برای استفاده آبزی پروران و تولید کنندگان خوراک آبزیان برای تولید جیره های غذایی مناسب باشد.
خلاصه: خیارهای دریایی یکی از ذخایر مهم و ارزشمند خلیج فارس و دریای عمان هستند که در صنایع مختلف غذایی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می¬ گیرند. در این مجموعه سعی بر آن شده است که به تبیین روشهای مختلف تکثیر و پرورش این گونه باارزش پرداخته شود.
خلاصه: کتاب حاضر در یازده فصل مختلف شامل مبانی امنیت زیستی و راههای پیاده سازی آنها در مزارع کشور، راههای کنترل و پیشگیری از بروز بیماریها، نحوه اجرای سیستم مراقبت فعال، غیر فعال و هدفمند در کشور تدوین شده است و در نگارش آن سعی گردیده تا به صورت عملی و ساده بتوان به نیازهای کلیه ذینفعان از مزرعه داران تا کارشناسان دولتی و خصوصی شیلات و دامپزشکی در کلیه بخشهای آبزی پروری (ماهیان، نرمتنان، سخت پوستان) پاسخ داده شود.
خلاصه: در این کتاب به آماده سازی نمونه های زیست محیطی قبل از آنالیز با روشهای استخراج با حلال (استخراج مایع- مایع، استخراج فاز جامد، روشهای میکرواستخراج) و واکنشهای کمپلکس شدن پرداخته شده و در ادامه نیز به کاربرد، مزایا و معایب هر روش نیز اشاره شده است.
خلاصه: در این کتاب سعی شده است تا ابتدا یک دید کلی نسبت به آمار صید جهانی و وضعیت آن ایجاد شود و مدل های مختلف ارزیابی ذخایر آبزیان (کلی و تحلیلی) و محاسبات آن بررسی شود. سپس آشنایی با کاربرد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در دانش ارزیابی ذخایر آبزیان و در نهایت مدیریت ذخایر آبزیان و رویکردهای مختلف آن مطرح میگردد.
خلاصه: تحریر این کتاب، تلاشی معنادار برای ایجاد اطلاعات جامع در خصوص فعالیت آبزی پروری، آبزیان دریایی، آبهای لب شور و تدوین مقالات کارشناسان میباشد. همچنین این کتاب برای پرسنل تحقیقاتی، برنامه ریزان مزارع آبزی پروری و کارآفرینان دخیل در آبزی پروری، بسیار مفید خواهد بود.
خلاصه: بازسازی ذخایر تنها با مشارکت اقشار مختلف مردم قابل دستیابی است و به همین جهت تا حدود زیادی سعی شده که کتاب برای اقشار مختلف قابل استفاده باشد و بجز مواردی خاص، نگارنده برای نشان دادن محاسبه برخی از داده ها از مدل های ریاضی استفاده نموده، ولی سعی شده است که از مفاهیم و جملات ساده در بیان مطالب استفاده شود.
خلاصه: هدف از ترجمه این کتاب، ارائه اطلاعات کلی در ارتباط با خیارهای دریایی به منظور آشنایی بیشتر جامعه با این موجودات و فرآیند فرآوری آن به صورتBech-de-Mer (خیار دریایی خوراکی) میباشد.
خلاصه: اين مجموعه اختصاص به خانواده دافنيده دارد. شاخصهاي شناسايي جنسهاي نر و ماده (از 35 گونه مختلف از دافني)، تشكيل افیپیوم (تخمهاي بارور و ماندگار) در نوع ماده و منابع آبي محل زيست آنها، به طور مصور تهيه و تنظيم شدهاند.
خلاصه: اگرچه تاکید این کتاب بر جنبه های صید و بیولوژی گونههای اقتصادی صید در خلیج فارس و دریای عمان میباشد، ولی روند صید ارائه شده برای گونههای اقتصادی صید و پیشبینیهای انجام شده میتواند مدیران شیلات را برای برنامهریزی آگاهانهتر در برداشت از منابع آبزی در این دو زیستبوم هدایت کند تا نسبت به برداشت از ذخایر بخصوص گونههایی که زیر فشار صید هستند و همچنین گونههایی که دارای آسیبپذیری بالاتری هستند، برنامه پایش مداوم را در دستور کار خود قرار دهند.
خلاصه: مطالب كتاب واژهنامه شيلاتي پاسخگوي نسبي بخشي از نيازهاي اساتيد دانشگاه ، محققين، كارشناسان و دانشجويان و بهرهبرداران علاقمند به صنعت شيلات ميباشد. كتاب واژهنامه شيلاتي و علوم دريايي حاوي هشت هزار واژه ميباشد.
خلاصه: در اين اطلس ويژگيهاي كلي 208 گونه از نرمتنان خلیج فارس و تعداد 147 گونه در قالب تصویر گروهی ارائه شده است.
خلاصه: در اين اطلس ویژگی های کلی 99 گونه ماهی زینتی خلیج فارس همراه با تصویر گونه و ردهبندی تاکسونومیک با ذکر منابع به دو زبان فارسی و انگلیسی ارائه شده است.
خلاصه: در اين اطلس 465 گونه متعلق به 101 خانواده از ماهيان خليجفارس و دريايعمان معرفي شدهاند كه از اين تعداد نام ٬ ويژگيهاي كلي و تصاوير 206 گونه متعلق به 77 خانواده ارائه شده است.
خلاصه: نگاهي به موجودات زنده ميكروسكوپي و تصاويري از مراحل تكثير ٬ تقسيم سلولي و تغييرات ظاهري آنها در شرايط زيستمحيطي از مطالب كتاب است. چاپ اين اطلس گامي در شناسايي پلانكتونهاي آب شيرين ميباشد.
خلاصه: در این کتاب همه گونه های موثق معروف جانوران بی مهره آزادزی موجود در دریای خزر تا حد ممکن گنجانیده شده است. راهنمای تشخیص پیشنهادی در کتاب برای علاقمندان به فون دریای خزر، برای محققین بنتوز و پلانکتون، تغذیه ماهی، کشتی ها و تجهیزات هیدروتکنیک، برای زمین شناسان که در جستجوی مقایسه ارگانیزم های فسیلی با ارگانیزم های کنونی هستند و برای دانشجویان، جانورشناسان و هیدروبیولوژیست ها در نظر گرفته شده است.
خلاصه: مجموعه حاضر به بحث در مورد مورفولوژي و شناسايي گونه اي پلانكتونهاي گياهي (Phytoplankton) و پلانكتونهاي جانوري ((Zooplankton می پردازد.
خلاصه: در اين اطلس 81 گونه ماهي شناسايي متعلق به 52 جنس ٬ 17 خانواده و 10 راسته از ماهيان حوزه جنوبي درياي خزر است كه به نام، ويژگيهاي كلي و تصاوير گونهها اشاره شده است. ردهبندي ٬ نامگذاري علمي گونهها ٬ نام فارسي و انگليسي و پراكنش گونهها به طور كامل از ديگر مطالب كتاب است.
خلاصه: کتاب در مورد گياهان دريايي (شناسايي، تعيين پراكنش و بيوماس جلبكهاي سبز، قرمز و قهوهاي) در سواحل جنوب كشور عمدتاً در آبهاي درياي عمان و بخشي از آبهاي خليج فارس میباشد.
خلاصه: اين كتاب به شرح ويژگيهاي نرمتنان سواحل ايراني خليجفارس و سواحل بعضي از جزاير در خليجفارس پرداخته است.
خلاصه: این کتاب شامل مجموعه اطلاعات تاليف شده از چندين كتاب مرجع ارزيابي ذخاير است و در خصوص مفاهيم ذخيره٬ اهداف ارزيابي ذخاير ٬ فاكتورهاي رشد ٬ مرگ و مير و اصول مديريت بر ذخاير اطلاعات جامعي در اختيار علاقهمندان قرار ميدهد.
خلاصه: به شرح كنترل عوامل مختلف شيميايي و بيولوژيك جهت افزايش بهرهوري در محيطهاي آبي میپردازد.
خلاصه: دستوالعملي ساده جهت راهنمايي پرورش دهندگان و علاقهمندان در انتخاب٬ توليد٬ نگهداري و استفاده از خوراك در آبزيپروري ميباشد كه بر تغذيه ماهيان انگشتقد و پستلارو ميگو تا رسيدن به اندازه بازاري تاكيد دارد.
خلاصه: ويژگيهاي فردي بخشي از ميكروارگانيزمهاي غالب آب شيرين شامل باكتريها ٬ جلبكها و بيمهرگان را كه به صورت مختصر و با تصاوير ارائه شده است كه به حالت شناور يا روي ساير مواد در ميحطهاي آبي مشاهده ميشوند.
خلاصه: اطلاعات مشروحي در ارتباط با اكولوژي (ارتباط موجودات گياهي و جانوري نسبت به اعماق ٬ نور ٬ دماي آب ٬ شوري و ...) و ذخاير بيولوژيك درياي خزر ارائه گرديده و به نقش منفي وجود آلودگيهايي مانند آلودگي نفتي و فرآوردههاي آن و سموم كشاورزي اشاره شده است.
خلاصه: كتاب مزبور حاوي اطلاعات مفيدي از ذخاير منابع زنده درياي خزر بويژه گونههاي اقتصادي و تجاري و مهمتر از همه ٬ گونههاي ماهيان خاوياري ٬ تكميل نقصان اطلاعات در خصوص منابع مناطق ساحلي آبهاي ايران و اقدامات شيلات ايران در بازسازي ذخاير گونههاي آبزيان ميباشد.
خلاصه: حاوي اطلاعات ارزندهاي در زمينههاي گوناگون فيزيولوژي ماهيان ميباشد.
خلاصه: مطالب اين كتاب به عنوان اصول اوليه ٬ مورد استفاده كارشناسان در امر صنعت پرورش ماهي است. محتواي اين كتاب در زمينه اصول و كاربرد عملي پرورش ماهي در استخر ميباشد.
خلاصه: در كتاب مذكور خصوصيات بيولوژيك كپور علفخوار پرداخته شده است كه يكي از ماهيان مهم پرورشي و كنترلكننده بيولوژيك گياهان عالي آبزي است.
خلاصه: در اين كتاب مشكلات بازسازي ذخاير طبيعي ٬ مسائل مربوط به تكثير و پرورش مصنوعي٬ تكميل تكنيكهاي زيستي و تحقيقات ژنتيكي تاسماهيان مورد بررسي قرار گرفته است.
خلاصه: اين كتاب به عنوان يك مطلب مقدماتي براي محققين و كارشناسان تهيه شده است و ميتواند راهنماي مناسبي براي آغازكنندگان مطالعه علوم دريايي باشد. در اين كتاب مثالهاي زيادي از تصاوير و طرحهاي مرتبط با درياهاي مختلف آورده شده است.
خلاصه: این کتاب حاوي اطلاعات ارزندهاي درباره بيولوژي و اكولوژي شانهدار درياي خزر و آثار مخرب اين گونه بر ذخاير و منابع زنده دریای خزر می باشد.
خلاصه: این کتاب اطلاعات ارزندهاي در زمينه معناي كيفيت ماهيها ٬ جنبههاي گوناگون كيفيت، روشهاي متنوع تغيير كيفيت ماهيها و توليدات آن ٬ عوامل موثر در اين تغييرات را ارائه می کند.
خلاصه: این کتاب تلاشی در جهت تامين نياز عمومي براي درك و شناخت توليدمثل ماهيان استخواني مناطق كوهپايهاي ميباشد
خلاصه: در این کتاب، هر فصل شامل مقدمهاي از يك موضوع ليمنولوژيك و شرح مختصري در ارتباط آن با ليمنولوژي و اهميت آن است.
خلاصه: مطالب اين كتاب شامل مجموعه اطلاعات تحقيقات شيلاتي پيرامون بازسازي ذخاير ماهيان خاوياري و استخواني درياي خزر از طريق تكثير مصنوعي و رهاسازي بچه ماهيان ميباشد.
خلاصه: در كتاب مذكور اطلاعات مفيدي در زمينه شناخت علمي رفتارهاي بيولوژيك آرتميا ارائه ميكند كه بر اين اساس ميتوان در تكثير و پرورش و بهرهبرداري از منابع آبهاي شور داخلي و استخرهاي تكثير و پرورش بهرهبرداري نمود.
خلاصه: اولين سمپوزيوم ملي ماهيان خاوياري به عنوان گامي بلند در جهت تخصصي نمودن موضوعات علمي٬ كيفي نمودن فعاليتهاي پژوهشي در زمينه علوم شيلاتي و در مسير توسعه پايدار تاسماهيان برگزار شد.
خلاصه: اين كتاب پيرامون راهنمايي علمي و عملي براي ماهيگيران به منظور استفادههاي ميداني ميباشد و حاوي اطلاعات ضروري درباره نحوه انتخاب و بكارگيري انواع مواد و تجهيزات ضروري براي ماهيگيران در صيد تجاري است.
خلاصه: كتاب به دستورالعمل پيرامون كشت گياه گراسيلاريا و ساير علفهاي دريايي ، عملآوري و فرآوري علفهاي دريايي و همچنين كيفيت عملآوري و صنعت كاربرد آگار و كاراگينان اشاره شده است.
خلاصه: بومشناسي توصيفي ماهيان (چگونگي استفاده از محيط زندگي ٬ تاثير متقابل گونهها٬ مهاجرت ٬ تغذيه ٬ پويايي جمعيت ٬ نحوه توليدمثل در ارتباط با نوع محيط زندگي) از موضوعات مهم كتاب است.
خلاصه: در اين كتاب به طور خلاصه به ساختار و عملكرد بيولوژيك مواد مغذي اساسي ار جمله پروتئينها و اسيدهاي آمينه ،ليپيدها، هيدارتهاي كربن، ويتامينها، مواد معدني و همچنين نياز كمي رژيم غذايي ماهي و ميگو اشاره شده است.
خلاصه: در اين مجموعه با توجه به مسئله كمبود آب و مشكل تامين پروتئين كشور ٬ جديدترين روشهاي متداول پرورش ماهي در جهان در قالب سه طرح مفيد معرفي گرديده است.
خلاصه: مطالب مفيدي پيرامون زيستشناسي آزادماهيان ايران، نيازهاي زيست محيطي، غذا و تغذيه، فعاليتهاي جانبي ، مولدين، فنون تكثير و پرواربندي، اصول مهندسي، طراحي استخرها و سيستمهاي مداربسته پرورش آزادماهيان تدوين شده است.
خلاصه: کتاب حاوي مطالب و طرحهاي آماري كه موردنياز پژوهشگران علوم شيلاتي و دانشجويان رشتههاي مختلف شيلات در انجام تحقيق و اجراي پروژههاست آورده شده است.
خلاصه: مطالب كتاب دربرگيرنده تجربيات كشورهاي واردكننده ميگوي وانامي به عنوان يك گونه مكمل گونه بومي است كه مشروط به رعايت استانداردهاي قرنطينهاي جهت پرورش در ايران است.
خلاصه: مطالب كتاب چراغ راه مديريت و حفظ امنيت زيستي مراكز تكثير ميگوي پاسفيد غربي بوده و براي بهبود سلامتي و كيفيت پستلاروهاي اين گونه دستاوردي اصولي و مناسب ميباشد.
خلاصه: كتاب شامل فهرست انگلهاي مختلفي از ماهيان حوضههاي آبريز سارماتيان، مزوپوتاميه و اورينتال بوده و به صورت يك مجموعه تنظيم شده است.
خلاصه: هدف از تهيه اين دستورالعمل ايجاد يك راهنماي عملي براي توليد بچه ماهي نورس كفال خاكستري در مراكز تكثير و نيز كسب اطلاعات پايهاي براي متصدي آن ميباشد
خلاصه: این کتاب شامل : بهره برداری از شیلات دریای مازندران، صیادی در آبهای خزر جنوبی در منطقه اجارهای کمپانی وارثین لیانازوف و حاوي اطلاعات جالبی از گذشته شیلات ایران و حاوی اسنادی در مورد عقد قراردادها و مکاتبات آن زمان میباشد.
خلاصه: این کتاب به افزايش دامنه آگاهي ها در خصوص غذاهاي زندهای كه در بالا بردن توان توليد در زير بخش شيلات بسيار كارآيي دارند، پرداخته است.
خلاصه: کتاب حاضر مجموعه¬ای است ساده و عملی برای شناخت بیماریهای میگو که نه تنها انجام پاره¬ای از آزمایشها را در مزارع معرفی می¬نماید، بلكه چگونگی انجام سایر روشها در آزمایشگاه را نیز توضیح می¬دهد.
خلاصه: مطالب اين کتاب به اهمیت تعیین سن صحیح آبزیان اشاره دارد
خلاصه: مجموعه حاضر به اهميت توجه به بيماريهاي ميگو و اثر آن در توليد ، آناتومي و مرفولوژي ميگو ، معرفي مهمترين بيماريهاي ويروسي مبگو پرداخته و راههاي پيشگيري و كنترل اين بيماريها را ارائه كرده است .
خلاصه: مطالب كتاب يكي از معدود مطالبي است كه در خصوص ارزيابي احتمال خطر در مواد غذايي و اولين كتاب تخصصي در زمينه ارزيابي احتمال خطر در صنايع شيلاتي ميباشد كه توانسته است با زباني شيوا و با استفاده از آخرين منابع علمي موجود، ضمن معرفي اصول ارزيابي احتمال خطر، مراحل بكارگيري آن را با استفاده از مثالهاي عيني براي خوانندگان شرح دهد.
خلاصه: اين كتاب تلفيقي از تحقيقات مناسب تغذيهاي و راهنماييهاي عملي براي پرورشدهندگان است.
خلاصه: در این کتاب سازمان خواروبار و كشاورزي ملل متحد (FAO) به منظور توجه به موضوع اخلاق در زمينه غذا و كشاورزي با تأكيد ويژه به آبزيان راههايي را پيشنهاد مينمايد كه براي اجرايي كردن اصول اخلاقي در زمينه شيلات و اكوسيستمها در سطح بينالمللي توافق شده است.
خلاصه: در اين كتاب اصول تغذيه، انرژي و فيزيولوژي تغذيه به طور خلاصه و با جزئيات براي محققين علم تغذيه ماهي، پرورش دهندگان، اساتيد و دانشجويان ارائه شده است. اصول تغذيهاي براي انجام فرآيند با توجه به نياز ماهي به غذاهاي پروتئيني و غيره براساس فاكتور بيوشيميايي بدن ارائه شده است و نيازهاي ماهي را به چربي موجود در غذا در حد معين و قابل بررسي عنوان كرده است.
خلاصه: این کتاب تلاشی در جهت ارائه اطلاعات موجود در زمینه پیامدهای زیست محیطی توسعه آبزیپروری با دیدگاه کمک به ارزیابی پروژه های آینده است.
خلاصه: مبانی علم ژنتیک و تازههای این علم با گرایش و اهميت مباحث ژنتيكي در زمينه آبزيان كه از وجوه مختلف مورد استفاده قرار ميگيرند از جمله مطالب كتاب است كه ميتواند مورد استفاده متخصصين به اين علوم قرار گيرد.
خلاصه: تالیف این اثر در راستای معرفی کارهای علمی و اجرایی انجام شده و شناساندن ویژگی ها و ارزش های بالقوه ماهی سفید برای آشنایی بیشتر مدیران اجرایی ، محققین علوم زیستی ، اساتید و دانشجویان رشته های مرتبط و ساکنین کشورهای حاشیه دریای خزر بوده و سعی شده است تا کلیه اطلاعات کتابخانه ای ، تحقیقاتی و عملیاتی موجود در این کتاب ارایه گردد.
خلاصه: مجموعه حاضر در راستاي عوامل محدود كننده ذخاير ماهي سفيد مانند صيد بيرويه ، انهدام مكانهاي تخمريزي طبيعي ، به معرفي تحقيق گسترده در زمينه حفظ بانك ژني و ذخاير اصلي ماهي سفيد و ايجاد شرايط بهرهبرداري پايدار و معرفي اين ماهي به صنعت آبزيپروري كشور پرداخته است.
خلاصه: با توجه به ضرورت همكاري با سازمانهاي بينالمللي و لزوم ارتباط با اينگونه سازمانها اقدام به گردآوري مطالب در مجموعه حاضر براي آشنايي دستاندركاران با اين قبيل سازمانهاي بينالمللي گرديده است.
خلاصه: این کتاب نياز محققين و كارشناسان و ساير متخصصان علوم دامپزشکي و شيلاتي را در زمينه خون شناسي ماهي و نيز لزوم شناخت تأثير مواد، داروها، عوامل زنده و غير زنده بر فاکتورهاي خوني كه رو به فزوني است را برطرف مينمايد.
خلاصه: با توجه به اینکه مديريت تغذيه در مزارع پرورشي كشور از سطح مطلوبي بهرهمند نيست و مهمترين راهكار، ارتقاء دانش فني پرورش دهندگان است است كه كتاب مزبور حاوي اطلاعات كاملي در مباحث مرتبط با تغذيه و غذادهي ماهي و سختپوستان براي آبزيپروران است.
خلاصه: رویکرد مجموعه حاضر توسعه تحقیقات کاربردی برای افزایش پایداری و تولید مواد غذايي با منشأ آبزی با رعایت استانداردهای ملی و بینالمللی میباشد.
خلاصه: کتاب ادوات صید و تکنولوژی صیادی ماهی بعنوان اولین کتاب جامع صید در کشور شما را با اجزاء ساختمانی ، روشهای محاسبه و طراحی ادوات صیادی، شیوه بکارگیری آنها، نحوه سازماندهی صید و همچنین با کارکرد انواع شناورهای صیادی و تجهیزات کمک صیادی در عرشه آشنا نموده و آموزشهای لازم در آن بر مبنای صید اصولی ، پایدار و انتخابی تنظیم شده است.
خلاصه: مطالب اين كتاب در راستاي اهمیت روزافزون منابع آبزي در اقتصاد جوامع و نقش مؤثر مديريت و برنامه ريزي شيلاتي براي توسعه پایدار بهره برداري از ذخایر و منابع آبزي تدوين شده و به نگاه نوین مدیریت با رويكرد بازار محوري و پايداري در عرصه بازارهای هدف در دو بخش مديريت و برنامهريزي پرداخته است.
خلاصه: موسسه تحقيقات شيلات ايران با تشكيل ستاد تدوين برنامه راهبردي با مسئوليت رياست موسسه و همچنين معاونت محترم پژوهشي موسسه بعنوان هماهنگ كننده ومديرتلفيق برنامهها وتفويض مسئوليت به 7 نفر از محققين ارشد و مجرب موسسه و مراكز تحقيقاتي تابعه، موفق به تدوين برنامه هاي راهبردي محصولي حوزه شيلات وآبزيان كشوردر افق چشم انداز 1404 گرديد.
خلاصه: هدف اصلی از تدوين اين كتاب ارائه اطلاعات علمی مناسب برای تمامی افرادي است كه به طور مستمر یا موقت در آزمايشگاهها، بويژه آزمايشگاههاي مختلف مراكز پژوهشی و آموزشی مشغول بکار میباشند
خلاصه: مطالب این کتاب در زمينه بیماریهای مختلف هامور ماهیان بوده و اطلاعات کاربردی برای پیشگیری و مدیریت همهگیری بیماری ، کاهش مرگ و میر و پیشرفت تولیدات ماهیان را فراهم نموده است كه به طور موثری ميتوان منابع و ذخایر تخم هامور ماهیان موجود را افزایش داد.
خلاصه: از آنجایی که توجه به مسائل بهداشتی، رعایت استانداردهای بینالمللی، توسعه و تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی مربوط به توسعه فناوریهای نوین، استفاده از آخرین دستاوردهای علمی، دسترسي به منابع علمی کاربردی، بیش از پیش ضروری بنظر میرسد.
خلاصه: کتاب حاضر ترجمه یکی از معدود منابع علمی پیرامون تکثیر خیار دریایی شنی است که به جمع بندی تجربیات چندین کشور در زمینه تکثیر پرداخته است و نگارش آن به شکلی است که اصول و روشهای کاربردی را به زبانی ساده عرضه می نماید
خلاصه: این کتاب دو هدف عمده دارد: نخست مقالات مختلف در این زمینه را جمع آوری و تحلیل نموده كه زیربنایی برای بررسی تأثیر عمیقتر ماهیگیری خواهد بود و دومین هدف بیان دیدگاه ها در مورد اهمیت نسبی موضوعات مختلفی است که در عرصه وسیع تأثیرات شیلاتی قرار می گیرند.
خلاصه: در اين كتاب ابتدا دستورالعملهاي جديد براي اطمينان از سلامتي آّبزيان صيد شده و فرآوردههاي توليدي از صيد تا مصرف مانند HACCP ، CCP ، SSOPS و دستورالعملهاي مرسوم سنتي مورد بحث قرار گرفتهاند. سپس روشهاي نوين آزمايشگاهي مثل تشخيص سريع سم در آبزيان، نقش آنزيمها در سنجش رنگ، مزه و بافت در آبزيان و فرآوردهاي حاصل ، استفاده از اسيد لاكتيك در نگهداري فرآوردههاي شيلاتي و ... براي خوانندگان به صورت ساده شرح داده شده است.
خلاصه: مجموعه حاضر با نگاه مديريت در اعمال استانداردها براي تأمين سلامت و ايمني مواد غذايي تأليف شده است و فراهم كردن غذاي سالم از جنبههاي بهداشتي و شيميايي و كنترل مواد غذايي براساس استانداردهاي بينالمللي و قوانين مملكتي تأكيد شده است.
خلاصه: مجموعه حاضر مديريت ذخاير را به شكل كامل و نه مختص منطقه اي خاص مورد بررسي قرار مي دهد . اطلاعات حاصل از گشت هاي تحقيقاتي و نمونه برداري از مناطق تخليه صيد، تجزيه و تحليل داده ها و محاسبه پارامترها و كاربرد آنها در مديريت بر ذخاير توضيح داده شده و تلاش شده است که مديران ، محققين و دانشجويان به كاربرد اطلاعاتي كه از تحقيقات دريايي بدست مي آيد ، بيشتر آشنا شوند.
خلاصه: مطالب این کتاب با رویکردی ویژه به کاربردهای بیوتکنولوژی شامل کاربرد هورمونهای طبیعی و سنتتیک، تولید مثل القائی، تولید انواع آبزیان ترانس ژنیک، ایجاد بانک ژن، مدیریت بهداشت و تولید جمعیتهای مختلف می پردازد.
خلاصه: هدف اصلی از تألیف این کتاب ارائه اطلاعات ایمنی و بهداشت برای پژوهشگران و متخصصيني مي باشد كه در امور مربوط آبزيان و اكوسيستم هاي آبي مشغول به كار هستند. در تدوين مطالب كتاب تلاش شده است از منابع علمی متنوع وتصاویر و شکلهای مرتبط استفاده شود تا ارتقاء دانش ایمنی پرسنل شاغل در آزمایشگاهها با سرعت و سهولت انجام شود.
خلاصه: این مجموعه به روند چگونگی انجام کار با استفاده از این سنسورهای انتخابی و هوشمند که یکی از بزرگترین انقلاب های صنعت کنترل کیفی مواد غذایی می باشد، پرداخته است.
خلاصه: با توجه به اهميت و تنوع ساختار زيستي ماهيان زينتي، تلاش گرديد تا با جمع بندي اطلاعات كاربردي قابل ارائه در این مجموعه مفيد از شاخص هاي اكوبيولوژي اين گروه از آبزيان ارزشمند، امكان بهره برداري و دستيابي به الگوهاي علمي نگهداري، پرورش، تكثير و توليد تجاري ماهيان زينتي فراهم گردد.
خلاصه: این کتاب به افزایش آگاهی محققان از عملکرد سیستم ایمنی ماهیان و سخت پوستان میپردازد.
خلاصه: منابع علمی در زمینه فیزیولوژی و آندوکرینولوژی آبزیان و بویژه ماهی و بصورت جامع در اختیار نبوده و امید است این اثر بتواند خلاء موجود را مرتفع ساخته و استادان محترم دانشگاهها، دانشجويان عزيز، كارشناسان و توليدكنندگان گرامي بهرهبرداري لازم از اين مجموعه داشته باشند.
خلاصه: مباحث این اثر عمدتا بر محور های شناخت و درک خصوصیات عمومی و اختصاصی کوسه ماهی ها و نیز شناخت ویژگی های زیستی و فیزیولوژیک نظیر ساختمان بدن و تنوع شکل ، تغذیه ، تولید مثل، تنفس ، حواس و رفتار و عملکرد این اندام ها استوار گردیده است.
خلاصه: این مجموعه، دستورالعمل هاي گردآوري شده بافت شناسي آزمايشگاهي آبزیان را برای استفاده دانشجویان، کارشناسان و محققین رشته های مرتبط ارائه می نماید تا بستر لازم برای انجام تحقیقات علمی و کاربردی بیشتر در حوزه بافت شناسی فراهم آید.
خلاصه: این مجموعه حاصل دستاوردهای تحقیقاتی پیرامون این گونه می باشد که در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از سوی مولف و سایر همکاران حاصل شده و به منظور آشنایی با بیولوژی، آناتومی، تکثیر و پرورش و بهداشت و بیماریهای این گونه تالیف گردیده است.
خلاصه: این کتاب نحوه کاربرد فن آوری واکنش زنجیره ای پلی مراز برای تشخیص بیماری میگو بویژه ویروس سندرم لکه سفید همراه با پروتکل های کامل برای راه اندازی واکنش زنجیره ای پلی مراز توضیح داده و راهکارهایی برای جلوگیری از ایجاد آلودگی در مراحل مختلف واکنش زنجیره ای پلی مراز ارائه می نماید.
خلاصه: در این مجموعه، به روند تهیه سوخت بیودیزل با ايجاد شرايط كشت از مرحله آزمايشگاهي تا توليد انبوه و با شناسايي گونه هايي از ريزجلبك ها كه توانايي توليد روغن با درصد بالا را در خود دارند، کشت انجام شده، برداشت محصول صورت گرفته و بعد از عمل آوری جلبک، روغن استخراج و مسير تا توليد بيوديزل پرداخته شده است.
خلاصه: این مجموعه به بحث در خصوص خارپوستان شامل ریخت شناسی، کالبد شناسی، رفتار شناسی، بوم شناسی، روشهای تکثیر و پرورش و نگهداری پنج رده مختلف آنها در آکواریوم های خانگی می پردازد.
خلاصه: در اين كتاب پراکنش، زیست شناسی، وضعيت صيد و صيادي و بازسازی ذخایر ماهيان استخوانی اقتصادي در سواحل ايراني درياي خزر مورد بررسي قرار گرفته است.
خلاصه: این کتاب حاصل تلاش مجدانه نگارنده در طول یک دهه به منظور تالیف دانستهها و تجربیاتش در راستای بهبود و گسترش علم نوین آبزی پروری با کمک زیستیارها (پروبیوتیکها) در ایران و جهان است. و مهمترین هدف آن ارائه اطلاعات جدید، همسو با نشریات معتبر، مجامع علمی، پایگاههای اطلاعاتی و کتب منتشره به علاقمندان است.
خلاصه: اصلاح ساختار توليد، استفاده از گونههاي با رشد بيشتر میگو (گونه غيربومي)، حل مشكلات نقدينگي بخش توليد، تقويت ساختار تحقيقات از اهم بخشهاي این برنامه راهبردی براي توسعه صنعت و افزايش توليد می¬باشد.
خلاصه: سند مذکور بر مبنای اطلاعات موجود درکشور ، آخرین عملکرد تولید ماهیان گرمابی در حوزه های مختلف تولید به عنوان مبانی و نیز رویکرد به اهداف کمی و کیفی برنامه چهارم شیلات ایران تدوین گردیده است.
خلاصه: موسسه تحقيقات علوم شيلاتی کشور به رغم وجود برخي كاستي ها و نواقص بويژه در عرصه صنعت آبزي پروري سردآبي، متولی اولين برنامه پنجساله توسعه تحقيقاتي به عنوان گامي مهم در چارچوب نظام برنامه ريزي كشور میباشد كه سعي در سازماندهي و هدايت برنامه هاي تحقيقاتي متناسب با نيازهاي بخش توليدي دارد.
خلاصه: با توجه به ارزيابي وضع موجود، توانمندي ها و همچنين به منظور حفاظت، بهره برداري و توسعه پايدار از ذخاير تاسماهيان درياي خزر " سند راهبردي ماهيان خاوياري" با مشاركت اساتيد محترم دانشگاهها، محققين، كارشناسان، مديران شيلاتي و نمايندگان بخش اجرا تهيه و تدوين گرديد
خلاصه: در حال حاضر، ذخایر ماهیان جنوب تنها ذخایر مهم و عمده تجدید شوندۀ کشور محسوب می¬شوند. تدوین سندهای راهبردی محصولی- موضوعی و منطقه¬ای در وزارت جهاد کشاورزی عموماً و در زیربخش شیلات گام بلند و مهمی در جهت افزایش تولید آبزیان و بالا بردن سرانۀ مصرف مضاعف شده محسوب می¬گردد.
خلاصه: تدوین برنامه راهبردی (استراتژیک) ماهیان استخوانی و کیلکا به منظور دستیابی به چشم اندازهای توسعه کشور در افق 1400 و همگام با برنامه های پنج ساله توسعه کشور (چهارم و پنجم) در حالی صورت گرفت که نکات مبهم و پیچیده بسیاری فراروی توسعه یا بهره¬برداری پایدار ماهیان استخوانی و کیلکا قرار دارد
خلاصه: در این سند تا حد امکان به گونه هایی از آبزیان که در برنامه توسعه چهارم شیلات، تدوین برنامه محصولی آنها در دستور کار قرار گرفته از جمله غذاهای زنده مصرفی در آبزی پروری، دوکفه ای، سرپایان، گاهیان دریایی و فانوس ماهیان پرداخته شده است.
خلاصه: در این دستورالعمل سعی شده است تا ضمن تفکیک عوامل قهریه ( شامل بلایای طبیعی) از عوامل مدیریتی ( که خود می تواند به ریز عوامل دیگر تقسیم شود) ، میزان سهم هر یک از موارد در بروز خسارت به مراكز تکثیر قزل آلای رنگین کمان کشور مورد محاسبه قرار گیرد
خلاصه: این دستورالعمل با هدف شناسائی منابع و عوامل خطر آفرین ( Risk Factors) در سطح مزارع پرورش ماهي قزل آلاي رنگين كمان و انجام مطالعات آنالیز ریسک در سطوح و لایه های مختلف فرآیند پرورش و به منظور تدوین نظام نامه بیمه گری مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان نگارش گردید.
خلاصه: در این کتاب چگونگي توسعه متوازن صنعت میگوپروری که نقش مهمی در افزایش تولید، اشتغال، تأمین غذای سالم، پدافند غیر عامل، ارزآوری و توسعه مناطق ساحلی در استانهای جنوبی و جنوب شرفی دریای خزر ایفاء می کند، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است.
خلاصه: مطالب کتاب در زمینه ارزیابی ذخایر آّبزیان می¬باشد. اثر حاضر مباحث مرتبط با پویایی جمعیت آبزیان را پوشش داده است، زیرا اعتقاد بر این است که گام اول اجرای مدیریت ماهیگیری، پرداختن به موضوع ارزیابی ذخایر آبزیان می باشد.
خلاصه: این کتاب مشتمل بر مهم¬ترين بيماريهاي باكتريايي ماهيان سردآبي است و در آن علت ¬شناسي، اپيدميدلوژي، علائم باليني و كالبد گشايي، راههاي تشخيص، كنترل و پيشگيري و درمان این بیماری ها به صورت كاربردي همراه با تصاوير رنگي ارائه شده است.
خلاصه: این کتاب به بحث آميزش خويشاوندي و مباحث مرتبط با آن از جمله ژنتیک، مقایسه مقادیر همخونی فردی، محاسبه مقادیر میانگین همخونی در جمعیت های تفریخگاه، رانش ژنتیکی، کاربرد آمیزش خویشانودی در بهیود رشد و سایر فنوتیپ¬ها ، جلوگیری از افت ناشی از همخونی و افت تنوع ژنتیکی در مراکز تکثیر می¬پردازد.
خلاصه: در این مجموعه علاوه بر معرفی روش های آنالیز اکولوژیک، به آماده سازی داده ها و بکارگیری نرم افزار R به عنوان نرم افزاری موثر و نوین، اشاره شده است و در متن نمونه هایی است که حاصل مطالعات و پروژه های تحقیقاتی انجام شده طی سالهای گذشته در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور بوده است .
خلاصه: هدف این کتاب، ارائه بازنگری کلی بر تکنیک های پرورشی و مدیریتی مورد نیاز برای کار با قفسهای شناور پرورش ماهی از جنس پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، انواع مواد مورد استفاده، مشخصات فنی و کاربرد عملیاتی آنهاست.مبنای تهیه این کتاب، کمک به ایجاد ظرفیت در کارکنان فنی وارد به مسائل بسیار کاربردی و مدیریت مزارع قفس پرورش ماهی است.
خلاصه: یکی از منابع آبی و آبزیان مهم بکر و دست نخورده آبهای اقیانوسها و از جمله دریای عمان، آبزیان اعماق دریاهای عمیق در جهان می باشد. چاپ این کتاب مقدمه ای برای معرفی مباحث آبهای عمیق، اکوسیستم آبهای عمیق در ایران و ذخایر فانوس ماهیان منطقه مزوپلاژیک دریای عمان می باشد.
خلاصه: دستیابی به سرانه مصرف بالا و سالم محصول شیلاتی یا تولید فرآورده های با ارزش بیولوژیک از آبزیان نیاز به تدوین برنامه ای جامع دارد که تمامی جوانب را مورد توجه قرار دهد.کتاب نقشه راه توسعه صنعت فرآوری آبزیان کشور با این هدف تدوین شده است.
خلاصه: در اين کتاب، وضعيت موجود، مشكلات و تنگناهاي فرا راه توسعه تكثير و پرورش ميگوي كشور مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته و با توجه به اهداف چشم انداز توسعه كشور، طرح های محوري در بخش هاي تحقيقاتي و اجرايي ارائه گرديده است.
خلاصه: در اين کتاب، وضعيت موجود، بازار ماهيان دريايي، محدودیتها و تنگناها در تكثير و پرورش ماهيان دريايي، تحقيقات گذشته و جاري در داخل و خارج از كشور مورد بررسي و تحليل قرار گرفته و در نهايت طرحهای تحقيقاتي و برنامه های اجرايي جهت توسعه تا سال 1404 ارائه گرديده است.
خلاصه: این کتاب در قالب 4 فصل شامل: مروری بر وضع موجود، مشکلات و محدودیت ها در عرصه صنعت آبزی پروری سردآبی، تعیین و اولویت بندی اهداف و برنامه های پیشنهادی و الزامات تنظیم گردیده است.
خلاصه: این مجموعه حاصل دستاوردهای تحقیقاتی پیرامون شناسایی پلانکتون های (فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتونها) سد مخزنی لار و بدست آوردن بیوماس آنها جهت استفاده بهینه برای لارو ماهیان زئوپلانکتون خوار و ماهیان بنتوزخوار، صدور مجوز واقعی صید با قلاب برای ماهیان قزل آلای خال قرمز دریاچه با توجه به منابع غذایی و وضع موجود ماهیان و نیز بدست آوردن شاخص آلودگی آب با توجه به زئوپلانکتونهای غالب در دریاچه سد مخزنی لار می باشد .
خلاصه: در اين مجموعه با توجه به نيازهاي پرورشي گروهها و گونه های مختلف آبزيان پرورشي و امكانات و توان موجود در سواحل و آبهاي كشور، گونه های مختلفي از جلبک ها و نرم تنان پرورشي پيشنهاد گرديده است.
خلاصه: تدوین نقشه راه توسعه فن آوری ماهیان گرم آبی سعي در سازماندهي و هدايت برنامه ها در جهت نيل به اهداف پیش بینی شده تولیدی در برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت کشور دارد.
خلاصه: اين کتاب شامل بخش های عمومي از جمله ویژگی های گروه اصلي جلبک هاي آب شيرين بر اساس بوم شناسی، روشهاي جمع آوري نمونه و شمارش، شرايط زيست و در نهايت کليد شناسايي مي باشد.
خلاصه: اين کتاب شامل بخشهاي عمومي از جمله ويژگيهاي گروه اصلي جلبک های آب شيرين بر اساس بوم شناسی، روشهای جمع آوری نمونه و شمارش، شرايط زيست و در نهايت کليد شناسايي می باشد.
خلاصه: اطلاعات و دادههای ارائه شده در این کتاب، بر اساس چهار مطالعه انجام شده در مورد شناسایی و شمارش ایکتیوپلانکتونها (مراحل لاروی ماهیان) در سواحل خوزستان طی سال های 87-1374 می¬باشد.
خلاصه: در این کتاب، به شناخت زیست لایه ها (بیوفیلم ها)، خصوصیات، مراحل تکامل، تقسیمبندی، مکانیسم اثر و عوامل اثرگذار بر آنها و نیز کاربرد زیست لایه ها در صنعت، کشاورزی، خدمات، بوم شناسی، آبزی پروری، بهداشت و بیماریها، فرآوری، فرآورده های بیولوژیک، بهداشت مواد غذایی و روشهای ارتباطی میکروارگانیسم ها، تنظیم محیطی و ژنتیکی در تشکیل لایه های زیست لایه و اثرات زیانبار و سودمند آن اشاره می گردد.
خلاصه: این کتاب مجموعه ای از اطلاعات در خصوص اثر جیرۀ غذایی و تغذیه بر سلامت ماهی است. در ابتدا در مورد نقش مواد مغذی مختلف در جیره بر سلامت ماهی بحث شده و سپس به اثر مواد ضد تغذیه بر سلامت ماهی پرداخته است. همچنین اطلاعات مربوط به استفاده از مکمل های مختلف مانند پری بیوتیکها، پروبیوتیکها، اسیدهای آلی و عصاره ¬های گیاهی پرداخته است.
خلاصه: از ويژگيهاي اين كتاب استفاده از گزارشهاي فني و مستندات علمي محققان علوم دريايي و نيز بهره گيري از تجربيات ميداني و عمليات گروههای تخصصي بين المللي و مشاوران و متخصصان آزمايشگاهي ميباشد كه اين موضوع موجب تقويت علمي ساختار كتاب به لحاظ تئوري و عملي در دو محيط دريايي (ميداني) و آزمايشگاهي شده است.
خلاصه: در این مجموعه علاوه بر معرفی روشهای نمونه برداری در منابع مختلف آبهای داخلی و روشهای شناسایی آنها، به معرفی لارو ماهیان در 14 راسته و 15 خانواده و 41 گونه می پردازد.
خلاصه: این کتاب منتج از نتایج طرح بیمه انواع محصولات کشاورزی و دامی میباشد که در قالب 4 محور ارزيابي ريسك در امور مديريتي و غير مديريتي، بررسي و بازنگري فرمهاي بيمه گري و تعيين خسارت و بازنگري آيين نامه بيمه، ارائه فرمول جديد در بيمه آبزيان پرورشي و در نهايت ارائه راهنماي علائم مميزه مورد بررسی قرار گرفته و در قالب جداول و ضرايب ارائه شده است.
خلاصه: این کتاب منتج از نتایج طرح بیمه انواع محصولات کشاورزی و دامی میباشد که در قالب 4 محور ارزيابي ريسك در امور مديريتي و غير مديريتي، بررسي و بازنگري فرمهاي بيمه گري و تعيين خسارت و بازنگري آيين نامه بيمه، ارائه فرمول جديد در بيمه آبزيان پرورشي و در نهايت ارائه راهنماي علائم مميزه مورد بررسی قرار گرفته و در قالب جداول و ضرايب ارائه شده است.
خلاصه: کتاب حاضر درصدد است که ضمن توضیح ابعاد و مولفه های مختلف مدیریت ماهیگیری، چالش¬ها و رویکردها، با معرفی رژیم های مختلف ایجاد حق بهره برداری در ماهیگیری، زمینه توجه بیشتر به این نوع رژیم مدیریتی را در مدیریت ماهیگیری ایران فراهم آورد.
خلاصه: پوستر آبزیان حاوی آبزیان شاخص و اقتصادی اعم از ماهیان ، نرمتنان و گیاهان دریایی است که منتج از اجرای طرحها و پروژههای تحقیقاتی از سوی محققین موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است.
خلاصه: این کتاب شرح تاریخچه تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا و راهنمایی برای علاقهمندان به این موضوع میباشد. آنچه مترجمین را در ترجمه این اثر مصمم ساخت، موضوع ارتقاء توانمندیهای کشور در حوزه آبزیان و ایجاد تنوع در سبد مصرف آبزیان کشور بوده است.
خلاصه: کتاب"کلید شناسایی تاسماهیان (ماهیان خاویاری و پاروپوزه ماهیان)"، از سوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد.