این کتاب با توجه به اهمیت مقوله راهبردی امنیت غذایی در جامعه امروزی، نقش مؤثر صنعت تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری از نظر تأمین بخشی از نیاز پروتئینی جامعه در دنیا و کشور و متعاقباً گسترش تعداد مزارع پرورش ماهیان خاویاری و نیاز جامعه شیلاتی به علم روز مرتبط با ماهیان خاویاری، تألیف شده است. این اثر حاصل نتایج تحقیقات حدود 25 ساله در زمینه توسعه پایدار آبزیپروری ماهیان خاویاری است که با همکاری کارشناسان و محققین انستیتو تحقیقات بینالمللی ماهیان خاویاری در بخشهای فیزیولوژی و بیوشیمی، آبزیپروری، ژنتیک و اصلاحنژاد، بهداشت و بیماریها و اکولوژی تألیف شده است.