ناپایداری در منابع آبزی و کاهش دسترسی به آنها میتواند تغییر در شیوه های زندگی در جوامع محلی وابسته به آبزیان، فقر و ناامنی غذایی را بدنبال داشته باشد. بنابراین، ضرورت توجه به بیماریهای آبزیان و حفظ اکوسیستمهای آبی، امری حیاتی است و با افزایش آگاهی و توسعه روشهای درمان و پیشگیری، میتوان به کاهش مضرات و حفظ تنوع زیستی و سلامت این اکوسیستمها کمک کرد. کتاب حاضر به منظور درک بیشتر در حوزه دامپزشکی ماهی تنظیم گردیده است بهطوریکه حوزه وسیعی از دانش مربوطه را دربرمیگیرد. همچنین در کتاب صرفاً به آسیبشناسی ماهی یا در مورد تظاهرات بیماری بعد از مرگ اکتفا نگردیده است و حوزه دستورالعملهای بالینی، تمایز و تشخیص آسیبشناسی ماهیان، زیستشناسی و مدیریت صید را نیز دربرمیگیرد. به عبارت دیگر، این کتاب به صورتی تدوین شده است که توجه ویژهای به روشهای بالینی ماهیان زنده به صورت انفرادی و در قالب جمعیت داشته باشد. کتاب "طب ماهی" به عنوان مرجع طب بالینی ماهیان، با هدف اساسی ایجاد توسعه بیشتر دستورالعملهای جدید تنظیم گردیده است و برای بهرهبرداری تمامی افراد علاقهمند به حوزه آبزیپروری بهویژه اساتید و دانشجویان رشتههای دامپزشکی، شیلات و آبزیان و سرمایهگذاران و افراد مشغول به فعالیت در مزارع پرورش ماهی نیز بسیار سودمند خواهد بود.