کیلکا به عنوان یکی از با ارزش ترین منابع غذایی به شمار می آید زیرا دارای پروتئین و ویتامین های مورد نیاز بدن، مواد معدنی و انواع اسیدهای آمینه که در مجموع یک ترکیب غذایی بسیار با ارزش را برای انسان به وجود می آورد. سازمان تجارت جهانی به نقش و اهمیت فرآوري محصولات شیلاتی و ایجاد ارزش افزوده در آنها به عنوان عاملی براي تأمین امنیت غذایی و استفاده بهینه از صید تأکید کرده است. در این بین محصولات تولیدي از گوشت چرخ و شسته شده آبزیان، به کارگیري از ضایعات مراکز عمل آوري از جمله کارگاه هاي فیله کنی ماهیان، تبدیل مواد اولیه ارزان قیمت به محصولاتی با ارزش افزوده براي تولید محصولات با قابلیت نگهداري طولانی مدت از اهمیت خاصی برخودار است. امروزه یکی از شناخته شدهترین روشهاي مصرف انسانی ماهیان کم مصرف در دنیا تولید سوریمی و فراوردههاي بر پایه آن است. تولید گوشت چرخ شده و به دنبال آن سوریمی از ماهیان کم مصرف یکی از روشهایی است که امروزه براي افزایش مصرف این دسته از ماهیان پیشنهاد میشود. ایجاد ارزش افزوده به این گونه آبزیان به عنوان مثال تهیه سوریمی و استفاده از آن به عنوان ماده پایه یا حد واسط میتواند به عنوان راهکار مناسبی براي افزایش مصرف سرانه آبزیان در کشور باشد. سوریمی، داراي پتانسیل بالایی جهت جایگزینی دامنه وسیعی از پروتئینهاي با منشأ گیاهی و جانوري میباشد. فرآیند تولید سوریمی شامل مراحل: مرحله خرد كردن ( mincing)، استخوان گیری مکانیکی، مرحله شستشو(خيساندن)، مرحله پايدار كردن(پالايش و آبگيري) میباشد. از مزایای استفاده از گوشت ماهی کیلکا برای تولید سوریمی، قیمت نهایی محصول و در دسترس بودن این ماهی و همچنین بهینه سازی بافت آن بعنوان خمیر پایه جهت استفاده در سایر فرآوردههای خمیری مانند برگر، فینگر، فیش بال و ...که نیاز به بهبود رنگ دارند. با توجه به اینکه ماهی کیلکا از گروه ماهیان تیره گوشت محسوب میشود نسبت به ماهیان دیگری که قسمتی از عضلات آنها تیره میباشد کاملا متفاوت بوده و برای تهیه سوریمی از ماهی کیلکا میبایست به مدت زمان شستشو و حتی به میزان درصد افزودن نمک به آب مورد استفاده جهت شستشو گوشت توجه خاص شود که منجر به بهبود رنگ روشن و مطلوب برای تهیه سوریمی گردد.