رسانه های ترویجی
پژوهشکده آبزي پروري جنوب کشور - یک شنبه یکم اسفند 1400 

برگزاری طرح ترویجی جلب مشارکت های مردمی در بازسازی ذخایر آبزیان تالاب هورالعظیم در تاریخ 99.4.3

برگزاری طرح ترویجی جلب مشارکت های مردمی در بازسازی ذخایر آبزیان تالاب هورالعظیم در تاریخ 99.4.3
نویسنده: رضا غلامی         بازدید: 524 مرتبه
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، مراسم روز مزرعه و جشن رهاسازی سه گونه بچه ماهی بومی برزم، بنی و گطان مربوط به طرح ترویجی«جلب مشارکت های مردمی در بازسازی ذخایر آبزیان تالاب هورالعظیم» در تاریخ سوم تیرماه سال جاری (سه شنبه) در محل رودخانه نیسان در شهر رفیع از توابع شهرستان هویزه برگزار گردید.

هدف از رهاسازی، حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان، افزایش رونق صیادی و بهبود معیشت جوامع محلی و ساکنان روستاهای اطراف تالاب می باشد که هر ساله توسط اداره کل شیلات خوزستان انجام می گیرد. این طرح با محوریت معاونت ترویج و انتقال یافته های علمی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان شیلات ایران، پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور، اداره کل شیلات خوزستان، مدیریت هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی خوزستان به منظور آموزش، آگاهی بخشی و مشارکت مردم محلی در امر رهاسازی و حفظ زیست بوم تالاب و جانداران ارزشمند آن اجرایی شد و از همکاری فرمانداری هویزه، مدیریت شیلات شهرستان هویزه، مدیریت ترویج جهاد کشاورزی شهرستان هویزه و ساکنان محلی و جامعه صیادی شهرستان هویزه بهره برد. در این مراسم که با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید، آقای دکتر حسین هوشمند؛ رئیس پژوهشکده و مجری طرح مذکور، ضمن سپاس از همکاری بی دریغ مدیر کل محترم شیلات استان و تشریف فرمایی امام جمعه شهرستان هویزه، معاون فرماندار شهرستان هویزه، بخشدار نیسان، مدیران استان و شهرستان هویزه، به اهمیت مشارکت دادن حاشیه نشینان تالاب در حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان اشاره نمودند. ایشان افزودند، امیدوارم صیادان با استفاده از ادوات صید مجاز اقدام به صید نمایند و از کاربرد الکتروشوکر و دیگر راههای صید مخرب اجتناب ورزند. ایشان نقش و توانایی زنان در آموزش خانواده را مهم برشمردند و مشارکت آنان را در این طرح بسیار موثر دانستند. همچنین ایشان به اهمیت تداوم ارتباط بین تحقیقات و بهره برداران در قالب طرح های ترویجی اشاره نمودند تا یافته های علمی و پژوهشی سریعتر در عرصه نمود یابد. در ادامه آقای مهندس ابوعلی، مدیرکل شیلات خوزستان اقدام هر ساله شیلات در باره رهاسازی را گامی ارزشمند در حفظ ذخایر ماهیان بومی خواندند و حفاظت از میراث تالاب را برای همگان به ویژه بهره برداران اصلی آن که صیادان و روستاییان حاشیه نشین تالاب هستند ضروری دانستند که این مهم، بی شک با مشارکت آنها مفید و مستمر خواهد بود. در این مراسم، امام جمعه هویزه؛ حجت الاسلام حمزه نژاد، معاون فرماندار هویزه؛ آقای مهندس حلفی، بخشدار نیسان؛ آقای مهندس سیلاوی در سخنرانی خود ضمن تشکر از برگزاری مراسم، توجه به حل مشکلات معیشت مردم را ضروری دانستند. در این رابطه، امام جمعه شهرستان هویزه، خواستار حفظ حقابه تالاب و پیگیری مجدانه از طرف سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با صیادان غیر مجاز شدند. معاون فرماندار نیز به خشکسالی و دستکاری های سال های اخیر در تالاب اشاره کردند و آن را عامل مهاجرت مردم از این منطقه برشمردند. ایشان ضمن سپاسگزاری از اداره کل شیلات و پژوهشکده، تداوم این گونه طرح ها را برای موفق ماندن آن خواستار شدند. به دنبال آن، آقای دکتر کرد؛ مدیر هماهنگی ترویج جهاد استان در سخنرانی خود به طرح های مشترک مؤثر انجام شده بین پژوهشکده و ترویج در سه سال اخیر اشاره و از زحمات پژوهشکده قدردانی کردند و این همکاری ها را برای انتقال دانش از تحقیقات به جامعه بهره بردار ضروری دانستند. ایشان تالاب ها را متعلق به مردم خواندند و به نقش ترویج در اثرگذاری بین مردم از طریق مروجان پهنه و تسهیل گران در حفاظت از ذخایر تالاب اذعان داشتند.
در پایان این برنامه، با مشارکت مردم محلی، یک میلیون و صد هزار قطعه ماهی از سه گونه بنی، برزم و گطان در محل رودخانه نیسان در شهر رفیع از توابع شهرستان هویزه که منتهی به تالاب هورالعظیم می باشد، رهاسازی شدند. در این مراسم رهاسازی، امام جمعه شهرستان هویزه، مدیران استانی و شهرستان هویزه نیز مشارکت داشتند. با رهاسازی امروز، از ابتدای سال تاکنون تعداد چهار میلیون قطعه ماهی در تالاب هورالعظیم رهاسازی شده است.