رسانه های ترویجی
در این اپیزود از پادکست سبز درباره‌ی نقش گیاهان دارویی در آبزی‌پروری صحبت می‌کنیم. گیاهان به‌واسطه‌ی متابولیت‌های ثانویه مثل پلی‌فنول‌ها، فلاونوئیدها و اسانس‌ها، خواص بی‌نظیری برای تقویت سیستم ایمنی دارند؛ درست مثل پروبیوتیک‌ها که امروز اهمیتشان برای ما روشن شده است. تحقیقات انجام‌شده در ایران روی گونه‌هایی مثل قزل‌آلای رنگین‌کمان، کپور معمولی و میگوی وانامی نشان می‌دهد که استفاده از پودر و عصاره‌ی گیاهانی مانند سیر، آویشن، زنجبیل، زردچوبه، اسپیرولینا و برگ زیتون، می‌تواند رشد، ایمنی و مقاومت در برابر بیماری‌ها را افزایش دهد. در شرایطی که به دلیل کمبود منابع آب و زمین، پرورش متراکم آبزیان رایج و مقرون‌به‌صرفه شده، بهره‌گیری از این فاکتورهای بیوتیک گیاهی می‌تواند راهکاری طبیعی و پایدار برای تولید غذای سالم‌تر، حمایت از سلامت انسان و حفاظت از محیط زیست باشد.