چکیده
این پروژه با هدف بررسی و شناسایی منابع آب لب شور و شور استان کرمان طی سال های 1387 و 1388در سطح 5 شهرستان: راور- شهربابک- سیرجان- زرند و رفسنجان انجام شد. در شهرستانهای مذکور منابع آب لب شور زیادی اعم از چاه- رودخانه و زهکش وجود دارند که به واسطه شوری بیش از حد، برای هیچ نوع فعالیتی، اعم از کشاورزی- شرب و صنعت مناسبت ندارند. بانضمام اینکه با هجوم و پیشروی آب‌های شور به سمت آب‌های شیرین، از حجم آب‌های شیرین نیز کاسته شده است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که میزان شوری این آب‌ها از 150-8 گرم در لیتر (ppt) متغیر است. در برخی از نقاط استان چاه‌های کشاورزی با دبی بالا (حدود 70 لیتر در ثانیه) وجود دارند که در سالهای اخیر به واسطه شور شدن برای آبیاری هیچ نوع محصول زراعی و باغی (حتی درخت پسته) استفاده نمی‌شود و در حال حاضر بلااستفاده بوده و از آن‌ها بهره‌برداری نمی‌شود نتایج این بررسی نشان داد که کمترین و بیشترین درجه حرارت (دما) منابع آبی لب شور و شور بدون درنظر گرفتن نوع منبع آبی از 5/24-5/13 درجه سانتی‌گراد نوسان دارد. تغییزات pH در آب‌های مختلف از 6/8-8/6 متغیر است. سختی آب در اکثر منابع آب‌های لب شور در دامنه 4800-1650 میلی‌گرم در لیتر نوسان داشت. با توجه به نتایج حاصل امکان پرورش ماهی قزل آلا- ماهیان خاویاری- ماهی شانک- خامه ماهی- کپور دریایی- تیلاپیا و آرتمیا در این آبها وجود داشته و پیشنهاد می گردد.
گزارش پروژه
مشخصات پیمانکار
مشخصات همکاران
اهداف طرح
زمانبندی طرح
روش تحقیق و اجرا
اطلاعات جغرافیایی
هزینه های اجرای پروژه
نتایج