شنبه بیست و پنجم خرداد 1398 

برگزاری کارگاه آموزشی با دانشگاه واخنینگن هلند

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در کارگاه آموزشی بین المللی آبزی پروری پایدار، پروژه های مشترک بین محققان شیلات ایران و پژوهشگران دانشگاه واخنینگن هلند را تشریح کرد
اخبار مهم سایت | بازدید: 1607 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، این کارگاه با شش محور، اصلاح نژاد ماهی سی باس و شانک، تولید ارزش افزوده از ماهیان، نیاز بازار و اولویت های مصرف کننده، اصلاح نژاد ماهی تیلاپیا، شبکه هوشمند تجارت دریایی، استانداردهای کیفی برای صادرات به اروپا برگزار شد. ابتدای جلسه دکتر پورکاظمی در کارگاه آموزشی بین المللی آبزی پروری پایدار (اصلاح نژاد، فرآوری و تجارت آبزیان) با بیان اینکه همکاری بین محققان ایرانی و هلندی از سال ۲۰۰۶ آغاز شده است، گفت: پروژه هایی مانند تولید بستنی از کنسانتره ماهی، اسنک حجیم شده از اضافات فیله کپور، پنیر ماهی، سوسیس غنی شده، کنسرو کوفته ماهی و مواردی دیگر از جمله فعالیت های مشترک محسوب می شود. به گفته وی، هلندی ها تاکنون پیشنهادات قابل توجهی برای بهبود و توسعه زنجیره تولید در صنعت شیلات داشته اند که بدون شک می تواند به ارتقای سطح تولید و عرضه بهتر محصولات نهایی به بازار بسیار موثر باشد. ضمن اینکه وزیر جهاد کشاورزی نیز بر ایجاد زنجیره های تولید در عرصه های مختلف کشاورزی تاکید ویژه دارد. دکتر پورکاظمی ادامه داد: معرفی روش های جدید و اصلاح نژاد، ایجاد ارزش افزوده برای محصولات شیلاتی، معرفی گونه های ماهی آزاد برای آبزی پروری، اضافه شدن ریزماهیان مانند کیلکا، ساردین و فانوس ماهیان به زنجیره غذایی و مصرف مستقیم انسانی پس از فراوری و تولید ارزش افزوده از ضایعات ماهی به ویژه محصولات بیوشیمیایی، دارویی و بهداشتی از دیگر پروژه هایی است که به طور مشترک با کارشناسان و محققان هلندی دنبال می شود. در همین راستا معرفی دو گونه سوکلا و سی باس، برای پرورش در قفس در جنوب کشور و ماهی سوف در دریای خزر در دستور کار قرار گرفته تا به اهداف تعیین شده برای تولید ماهی در قفس نزدیک‌تر شویم. رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور معتقد است که مصرف ماهی به صورت سنتی و کبابی باید به مرور زمان تغییر کرده و به جای آن از روش های دیگر مثل برگر، فیله و محصولات آماده طبخ که ضایعات آن در مراکز فرآوری بهره برداری می شود به روش بخارپز و گریل استفاده شود. این موضوع می تواند در حفظ مواد معدنی ماهی مانند آنزیم ها، مواد معدنی و ویتامین ها و اسیدهای چرب غیراشباع بسیار موثر باشد. بر همین اساس، یکی از پروژه هایی که به صورت مشترک با هلندی ها انجام خواهد شد، تمرکز بر ایجاد تنوع محصول به ویژه در ماهیان میکتوفیده است که بتوان روغن ماهی، امگا۳ و پودر فرآوری شده برای مصارف انسانی تولید کرد. دکتر پورکاظمی گفت: اصلاح نژاد ماهی تیلاپیا با هدف تولید ماهی عقیم و نر و همچنین اصلاح نژاد ماهی آزاد و سوف دریایی از دیگر برنامه های مشترک و تحول زای طرف ایرانی با مشارکت هلندی ها خواهد بود که در صنعت شیلات تحول قابل توجهی ایجاد خواهد کرد. وی در پایان افزود: همکاری های گسترده بین ایران و هلند به غیر از موارد ذکر شده، در زمینه های تغییر اقلیم، تبادل دانشجو، ارزیابی ذخایر و مواردی از این دست توسعه یافته و آینده روشنی در بطن این روابط از لحاظ انتقال دانش و بومی سازی تکنولوژی های نوین نهفته است.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code