به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، وبینار علمی با عنوان "مقایسه روش های اکسترودر و پرس پلت در تولید غذای ماهیان خاویاری" توسط دکتر رضا قربانی واقعی عضو هیأت علمی انستیتو در سامانه ویدئو کنفرانس شبکه دانش کشاورزی (شاک) برگزار گردید. وی به اهمیت استفاده از مواد اولیه با کیفیت، تازه و با فرمولاسیون متناسب با نیازمندی های تغذیه ای ماهی اشاره نموده و از اکسترودر و پرس پلت به عنوان دو روش عمده تولید غذای آبزیان نام بردند. ایشان خاطر نشان کردند امکان تولید غذای ماهیان خاویاری به هر دو روش اکسترودر و پرس پلت امکانپذیر است ولی مزایای ذکر شده برای روش اکسترودر به مراتب بیشتر از روش پرس پلت می باشد. سخنران این وبینار از مزایای اکسترودر ژلاتینه شدن 95-80 درصد نشاسته، حفظ بهینه مواد مغذی در آب، افزایش قابلیت هضم نشاسته و پروتئین، از بین رفتن میکروارگانیسم های عامل فساد غذایی، کاهش بازدارنده های پروتئازی موجود در محصولات گیاهی و باکتری های مضر ذکر کردند. به معایب تولید به روش پرس به حل شوندگی سریعتر مواد مغذی پلت ها در آب، کمتر بودن درصد ژلاتینه شدن نشاسته (50-60 درصد) و عدم امکان استفاده از مقادیر زیاد چربی در جیره غذایی اشاره کردند. با وجود مزایای ذکر شده برای تولید غذا به روش اکسترودر نسبت به پرس پلت پیشنهاد گردید، غذاهای تولید شده به دو روش (با یک فرمول غذایی و مواد اولیه غذایی یکسان) در شرایط کنترل شده برای ماهیان خاویاری مورد بررسی قرار گیرد. شایان ذکر است در این وبینار تخصصی بیش از 50 نفر از محققین، کارشناسان و بهره برداران حوزه آبزی پروری ماهیان خاویاری از مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی سراسر کشور حضور داشتند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code