به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، در دی ماه 1400 دوره آموزشی طی دو روز با عنوان عرضه و تقاضا در بازار جهانی خاویار و راهکارهای افزایش سهم بازار ایران توسط دکتر اسماعیل عبداله زاده، عضو هیأت علمی بخش ژنتیک و بیوتکنولوژی در سالن آمفی تئاتر انستیتو برگزار شد. مدرس این دوره آموزشی مطالبی در خصوص انواع خاویار موجود در بازارهای جهانی، روش های فرآوری، روش برچسب گذاری خاویار مطابق کنوانسیون سایتس و سطح رعایت سایر کشورها ارائه کردند، در ادامه شرکت کنندگان با وضعیت تجارت خاویار در کشورهای مختلف آشنا شدند. مدرس دوره مذکور با تشریح آینده صنعت خاویار و قیمت آن در بازارهای جهانی خاطرنشان کردند با توجه به افزایش تولید خاویار در کشور چین، قیمت خاویار در طول یک دهه گذشته نزولی بوده اما به دلیل وضع قوانین زیست محیطی جدید در خصوص جلوگیری از آلودگی محیط های آبی در چین، انتظار می رود روند تولید در محیط های طبیعی چین محدودتر شده و قیمت خاویار در بازارهای جهانی بهبود یابد. دکتر عبداله زاده افزودند عامل دیگری که بر عرضه و تقاضا در طی دو سال اخیر اثر زیادی داشته، بروز بیماری کرونا بوده است. با توجه به اینکه بیشترین تقاضا و مصرف خاویار در تجمعات، جشن ها، رستوران ها، خطوط هوایی و کشتی های تفریحی انجام می شود، با بروز این بیماری از میزان تقاضا کاسته شده و از طرف دیگر میزان تقاضا برای قوطی های کوچک خاویار افزایش یافته است و در شرایط فعلی با رفع پاندمی کرونا، بازارهای مربوط به کشورهای آسیایی روند بازسازی قیمتی خود را آغاز نموده است. در ادامه این دوره آموزشی علاوه بر اینکه پتانسیل و قدرت تجاری هر کشور به صورت مجزا مورد ارزیابی قرار گرفت، شرکت کنندگان به صورت عملی نیز با نرم افزار FishstatJ (نرم افزار فائو) جهت استخراج داده های آبزی پروری و صید در سطح جهانی آشنا شدند. گفتنی است این نرم افزار یکی از نرم افزارهای کاربردی سازمان خاوربار و کشاورزی ملل متحد می باشد که به صورت رایگان در اختیار محققان قرار گرفته است.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code