شنبه بیست و هفنم بهمن 1403 

بررسی دستاوردهای تکثیر کپورماهیان بومی در بازدید پژوهشگران از پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور

رئیس و معاون برنامه‌ریزی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی با هدف آشنایی با پیشرفت‌های علمی در حوزه تکثیر کپورماهیان بومی، از پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور بازدید کردند.
اخبار مهم سایت | بازدید: 103 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور، محمد صیاد بورانی، رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، و سیدفخرالدین میرهاشمی‌نسب، معاون برنامه‌ریزی این پژوهشکده، روز ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ با هدف آشنایی با دستاوردهای علمی در حوزه زی‌فن تکثیر کپورماهیان بومی از این پژوهشکده بازدید کردند.
در ابتدای این بازدید، جلسه‌ای با حضور حسین هوشمند، رئیس پژوهشکده، برگزار شد که طی آن، ظرفیت‌ها، فعالیت‌های پژوهشی و پروژه‌های شاخص معرفی گردید. هوشمند، دستیابی به زی‌فن تکثیر ماهیان بومی، اجرای طرح ملی اصلاح نژاد کپور معمولی، تولید واکسن باکتریایی آئروموناسی کپور و تکثیر بچه‌ماهی کپور خارج از فصل را از مهم‌ترین اقدامات این پژوهشکده در حوزه ماهیان گرمابی عنوان کرد.
در ادامه، صادق سواری، رئیس مرکز تکثیر ماهیان بومی سوسنگرد، از همکاری مؤثر بخش تحقیقات و اجرا سخن گفت و تأکید کرد که از دو دهه گذشته، تکثیر گونه‌های بنی، شیربت، گطان، برزم و عنزه با استفاده از یافته‌های اولیه پژوهشگران آغاز شده و پس از اصلاح روش‌های هورمونی، تولید سالانه شش میلیون لارو از این گونه‌ها برای رهاسازی در منابع آبی خوزستان امکان‌پذیر شده است. وی همچنین وجود بانک ژن زنده این گونه‌ها را پشتوانه‌ای مهم برای حفظ تنوع زیستی هورالعظیم و شادگان دانست.
صیاد بورانی در این نشست، ضمن معرفی بخش‌های تحقیقاتی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، به دستاوردهای این مرکز در زمینه کپورماهیان اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون پروژه دستیابی به زی‌فن تکثیر سس‌ماهی سرگنده (Luciobarbus capito) یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در حال اجرای این پژوهشکده است.
سیدفخرالدین میرهاشمی‌نسب نیز با اشاره به چالش‌های تکثیر این گونه علی‌رغم اجرای روش‌های هورمونی مختلف، رایزنی با محققان پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور را از اهداف این بازدید دانست. در ادامه، امیر مرتضوی‌زاده، معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده، مسیر تحقیقاتی تکثیر کپورماهیان بومی در دو دهه اخیر را تشریح کرده و نتایج پژوهش‌های مرتبط در حوزه تکثیر و تغذیه این گونه‌ها را ارائه کرد.
این نشست با بررسی روند مطالعاتی پژوهشکده انزلی در حوزه تکثیر این گونه و ارائه راهکارهای پیشنهادی از سوی محققان پژوهشکده اهواز به پایان رسید. در ادامه، بازدید از استخرهای پرورشی، سالن تکثیر و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی انجام شد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code