شنبه بیست و هفنم بهمن 1403 

انتقال یافته‌های تحقیقاتی با تأکید بر بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان به مناسبت دهه مبارک فجر

برنامه علمی انتقال یافته‌های تحقیقاتی با محوریت بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان به مناسبت دهه مبارک فجر در تاریخ ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با سخنرانی‌های تخصصی از سوی پژوهشگران برجسته در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 144 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، برنامه انتقال یافته‌های تحقیقاتی با تأکید بر بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان به مناسبت دهه مبارک فجر در  ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این برنامه علمی، سخنرانی‌های متعددی از سوی متخصصین برجسته در حوزه‌های مختلف بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان شد.
تورج ولی نسب، عضو هیات علمی و رئیس بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر موسسه، در سخنرانی خود بر اهمیت همکاری با کشورهای همسایه در زمینه ذخایر مشترک تأکید کرد.
وی همچنین به بررسی گونه‌های مختلف آبزیان از جمله ماهی‌های حلوا سفید، مید از کفال ماهیان، سفره ماهیان، کوسه ماهیان و دیگر گونه‌های تجاری پرداخته و بر لزوم همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تعیین معیارهای صید و ادوات صید تأکید کرد.
در ادامه، حسن فضلی، عضو هیات علمی و رئیس بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، به تحلیل تغییرات صید گونه‌های اقتصادی ماهیان دریای خزر پرداخت.
وی همچنین چالش‌ها و راهکارهای بهره‌برداری پایدار از منابع شیلاتی این دریا را مطرح کرد.
سنا شریفیان، عضو هیات علمی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، در سخنرانی خود به پیش‌بینی تأثیرات تغییرات اقلیمی بر زیستگاه‌های ماهیان تجاری پرداخت و ادامه داد: تغییرات دما، اسیدی شدن اقیانوس و افزایش سطح دریا از مهم‌ترین پدیده‌های اثرگذار بر محیط‌های دریایی هستند.
فاطمه عباسی، محقق بخش ارزیابی ذخایر مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب‌های داخلی-گرگان، نیز در مورد ردیابی مهاجرت ماهی سفید با استفاده از ایزوتوپ‌های کربن و نیتروژن سخنرانی کرد.
وی گفت: ایزوتوپ‌های پایدار به‌عنوان ابزارهایی برای کنترل تغییرات مکانی و زمانی در رژیم‌های غذایی و مهاجرت آبزیان به‌کار می‌روند.
این برنامه علمی با حضور فرهاد کی‌مرام، آرزو وهاب‌نژاد، مسطوره دوستدار، زهره مخیر از بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر ستاد موسسه و فرحناز لکزایی، مدیر گروه ترویج و انتقال یافته‌های تحقیقاتی، به‌صورت حضوری و آنلاین برگزار شد. در مجموع، ۵۰ نفر از محققین، بهره‌برداران و متخصصین حوزه شیلات در این برنامه شرکت داشتند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code