به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، جلسه شورای پژوهشی موسسه روز یکشنبه 19 اسفندماه 1403 در سالن جلسات موسسه در حالی برگزار شد که علاوه بر مدیران موسسه و روسای مراکز و پژوهشکده های تابعه، نمایندگانی از دانشگاه و سازمان شیلات ایران در جلسه شرکت داشتند.
محمود بهمنی، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: آنچه که مسلم است فعالیت های موسسه حول دو محور اصلی صورت میپذیرد یکی اسناد بالادستی برنامه هفتم توسعه که شروع آن از سال 1403 بوده و دیگری سند دانش بنیان امنیت غذایی و نگاه به برنامه توسعه دریا محور بوده است.
وی درادامه خاطر نشان کرد: شورای راهبردی تحقیقات شیلات نیز بر اساس مصوبات و نشست های تخصصی با محوریت سازمان شیلات ایران انجام شد که تاکنون مسیر تصویب پروژه ها از این طریق پیش برده شده و قطعا در این مسیر، پیشنهاداتی وجود داشته که انتظار می رود در سال آتی شاهد عملکرد بهتری باشیم.
محمود حافظیه، معاون پژوهش و فناوری موسسه در ادامه به گزارش عملکرد حوزه پژوهش و فناوری موسسه در سال 1403 پرداخت و گفت: آبزی پروری، صید و صیادی و فرآوری سه برنامه کلان موسسه است و از سال 1400 و 1401 با تشکیل جلسات متعدد نیازهای سازمان که برگرفته از برنامه تحولی توسعه شیلات بود برای موسسه به تفکیک مشخص شده است.
وی در ادامه گفت: پرورش ماهی در قفس به دو گونه قزل آلا در شمال و باس دریایی در جنوب منجر شد که با توجه به هزینه بر بودن معرفی به صنعت در راستای نیازهای سازمان شیلات ایران، پیش بینی شده که تا ابتدای سال 1406 خروجی های نهایی به صورت تلفیقی و انفرادی به سازمان شیلات ایران ارائه شود.
رضا عباسپور نادری از سازمان شیلات ایران ضمن تشکر از ارائه گزارش عملکرد موسسه در حوزه پژوهش و فناوری
خاطر نشان کرد: در مباحث ترویجی همکاری با سازمان شیلات ایران سازنده بوده و لازم است ملاحظات، رویکردها و سیاست هایی در خصوص موضوعات تخصصی شیلات برای مدیران و مسئولان مجموعه داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: لازم است موضوعات پروژه ها با رویکردی اثر بخش برای بهره برداران باشد؛ کشتی فردوس 1 نیز در بحث تحقیقات دریایی بسیار ضروری بوده و انتظار می رود با پیگیری در سال 1404 زمینه راه اندازی آن فراهم شود.
در ادامه بهروز ابطحی از دانشگاه شهید بهشتی، استفاده از ظرفیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای جذب در پروژه ها و توجه بیشتر به همکاری های بین المللی را خاطر نشان کرد.
محمد صدیق مرتضوی، رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فاری و دریای عمان نیز استفاده از ظرفیت بنیاد نخبگان و ایجاد برنامه منسجم در ستاد موسسه برای ارتباطات بین المللی و ملی را ضروری دانست.
بابک قائدنیا، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی نیز با ارائه گزارش عملکرد سال 1403 این حوزه به بیان اعتبارات مصوب و عملکرد سال 1403 و لایحه سال 1404 ، مستند سازی اموال غیر منقول، ایجاد زیرساخت ها برای مراکز و پژوهشکده ها، وضعیت نیروهای موجود و هزینه های مربوط به نگهداری سه شناور موسسه پرداخت.
رییس موسسه در پایان ضمن تشکر از همه حاضرین در جلسه، ارتقاء و بازنگری منابع اعتباری برای سال جدید را ضروری دانست.
وی در ادامه گفت: برای سال 1404 پیش بینی های خوبی برای ارتباط با دانشگاه ها و موضوعات پسادکتری خواهیم داشت.
بهمنی، ابراز امیدواری کرد با نگاه جامع تر، علمی تر و مسئولانه تر برای سال 1404 آماده شویم و امیدواریم بتوانیم ارتقا وضعیت پروژه ها در حوزه های مختلف و ارتباط با دانشگاه ها و موضوعات ترویجی را در سال جدید شاهد باشیم. وی در بخش دیگری از صحبت های پایانی لزوم پیگیری شناورهای تحقیقاتی موسسه توسط سازمان شیلات ایران به عنوان متولی این امر را ضروری دانست.