به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، روز دوشنبه، ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴، در چارچوب برنامه ترویجی هفته انتقال یافتههای علمی، مجموعهای از وبینارهای تخصصی با محور «آشنایی با روشهای کاهش ضایعات و زائدات محصولات فرآوریشده آبزیان» با حضور جمعی از کارشناسان، مروجان و بهرهبرداران حوزه شیلات و صنایع وابسته برگزار شد.
در این وبینارها، سه ارائه علمی توسط محققان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان صورت گرفت:
تولید اسید چرب امگا-۳ از زائدات آبزیان توسط ذبیحاله بهمنی، عضو هیئت علمی مرکز که در آن به ظرفیتهای بالقوه بازیافت مواد مغذی از پسماندهای آبزیان و نقش آن در ارتقای ارزش افزوده صنعت شیلات پرداخته شد.
تولید فرآوردههای تخمیری بهعنوان راهکاری برای کاهش زائدات آبزیان
ارائهشده توسط مینا سیفزاده، عضو هیئت علمی مرکز با تمرکز بر بهرهگیری از فناوریهای تخمیر در استفاده مجدد از ضایعات و ارتقای ایمنی و کیفیت مواد غذایی.
کاربرد فناوریهای سبز در فرآوری محصولات دریایی توسط مینا احمدی، محقق مرکز که به بررسی فناوریهای دوستدار محیطزیست برای کاهش ضایعات، بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش پایداری در زنجیره تولید فرآوردههای دریایی پرداخت.
این برنامه با هدف ارتقای سطح دانش فنی و توسعه پایدار زنجیره فرآوری آبزیان و در راستای بهرهبرداری مؤثرتر از منابع دریایی برگزار شد و با استقبال گسترده حاضران مواجه شد.