به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان بندرانزلی، روز مزرعه با موضوع «تولید محصولات جانبی (صنعتی و دارویی) از آبزیان» با هدف ارتقای بهرهوری صنعت پرورش ماهیان خاویاری و توسعه فناوریهای نوین در فرآوری آبزیان، شنبه ۲۵ مردادماه سال جاری در شرکت تعاونی ماهیان خاویاری قروق برگزار شد.
این رویداد با حضور مدیران و کارشناسان شیلاتی، پرورشدهندگان و بهرهبرداران منطقه، مسئول ترویج جهاد کشاورزی تالش، جانشین و کارشناس مسئول اداره شیلات تالش و سه نفر از محققین مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان همراه بود.
در ابتدای نشست، مدیرعامل شرکت گزارشی از نتایج روز مزرعه پیشین، اقدامات انجامشده و دستاوردهای اخیر ارائه داد. در این بخش، موضوعاتی همچون راهاندازی سیستمهای جدید در مجموعه، ارائه راهکارهایی برای تسهیل فرآیند پوستکنی ماهیان خاویاری، جلوگیری از سفت شدن گوشت پس از صید، ارتقای کیفیت محصول نهایی، روشهای نوین ارزیابی خاویار و بهینهسازی فرآیند استحصال آن مطرح شد. همچنین موضوع کاهش و حذف چربی تخمدان ماهیان خاویاری و اثرگذاری آن بر کیفیت محصول مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه، امکان راهاندازی خط فرآوری گوشت ماهیان خاویاری به عنوان اقدامی نوین در جهت بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای موجود و ایجاد ارزش افزوده بیشتر، مورد تأکید قرار گرفت.
سپس کارشناسان مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با ارائه سخنرانیهایی در محورهای انجماد و تولید محصولات جانبی از آبزیان، به تشریح مهمترین چالشهای موجود در این حوزه پرداخته و دستورالعملها و راهکارهای علمی و عملی برای بهبود کیفیت و توسعه محصولات ارائه کردند.
در این رویداد، استفاده از ضایعات و زائدات ماهیان خاویاری در تولید محصولات با ارزش افزوده به عنوان یک رویکرد علمی و اقتصادی مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد این موضوع در قالب پروژههای تحقیقاتی مشترک میان مراکز علمی و بخش خصوصی پیگیری شود.
در بخش پایانی برنامه، بازدیدی از تأسیسات سردسازی، اتاق عملآوری، حوضچههای پرورش و سیستم آبرسانی از طریق نوار ساحلی صورت گرفت و روند فعالیتها از نزدیک مورد ارزیابی قرار گرفت.